Jana Pendapatan dengan Affiliate marketer.

You Read

Table of Contents

Cara & Ketahui bagaimana Jana Pendapatan dengan Affiliate marketer.

Ianya Mudah hanya dengan membuat pautan (link) dan sharekan sahaja pada rakan , keluarga dan group wasap ataupun  facebook yang anda kenali.

Kenali Involve Asia.

Ianya Didirikan pada tahun 2014, Ibu Pejabat di Ibu Negara Malaysia dan memiliki pejabat regional di Filipina, Indonesia dan Thailand juga.

Pada tahun 2017, Involve Asia diiktiraf sebagai perusahaan dengan status MSC (Multimedia Super Corridor), sebuah pengiktirafan terbesar  dari Pemerintah Negara Malaysia yang memungkinkan kami untuk beroperasi dengan kegiatan informasi, komunikasi dan teknologi (ICT) di Multimedia Super Corridor.

Pada bulan April 2020 pula, kami telah  meningkatkan taraf sebagai salah satu perusahaan berteknologi dengan pertumbuhan terpantas di Deloitte Technology Fast 500 Asia Pasifik 2020.

Advertiser

Di Saat ini, kami memiliki lebih dari 400 Advertiser (jenama) yang bergabung dengan Involve. Seperti marketplace popular di antaranya (Shopee, Lazada, dan Tokopedia(Indonesia) dan banyak lagi) dan jenama dengan conversion yang tinggi seperti Nike, Zalora, dan Sephora.

Publisher

Pada tahun 2021, kami memiliki lebih dari 120.000 Publisher aktif (Pembuat Konten, Influencer & laman web) yang mempromosikan produk & perkhidmatan Advertiser(pengiklan) kami.

Bagaimana Involve Asia Boleh  Membantu Publisher dan Advertiser Meningkatkan Penjualan Secara Online?

Kami membantu merapatkan hubungan produk dan promosi Advertiser ke Publisher yang relevan sehingga memiliki peluang tinggi untuk conversion menjadi penjualan meningkat. Semua ini dilakukan melalui dashboard kami dan bantuan dari manager(Pengurus) Publisher kami.

Involve bekerjasama dengan brand dan marketplace popular di Malaysia serta negara asia tenggara (AP), seperti Tokopedia, Shopee, dan Lazada. Kami memiliki hampir  500 program affiliate untuk Publisher yang boleh mempromosikan jenama kesukaan mereka di platform online pilihan mereka.

Program affiliate di Malaysia ini merangkumi beberapa kategori, termasuk teknologi, fashion, kecantikan, bahan makanan, dan rumah & gaya hidup. Semua kategori popular dan conversion yang tinggi untuk belanja online di Malaysia.

Berikut adalah beberapa program affiliate Malaysia yang diperoleh oleh Penerbit:

 • Antaranya:-
  • Program Affiliate Youbeli
  • Program Affiliate Zalora
  • Program Affiliate Lazada
  • Program Affiliate Shopee
  • Program Affiliate JD Sport
  • Program Affiliate Perbankan

Cuba mencari tahu dengan lebih lanjut berkenaan bagaimana kami dapat membantu meningkatkan prestasi marketing afiliasi Anda di sini.

Anda tertarik untuk mengajak kami dalam perjalanan marketing affiliate Anda? Daftarkan diri anda sebagai Publisher dengan mengklik butang di bawah ini.

728x90 site banner Publisher
https://invol.co/cl86a30

Terdapat pelbagai Syarikat yang menguruskan Affiliate (Penerbit)

 • Antaranya .
  1. Involve Asia
  2. Accestrade
  3. Share A Sale
  4. Envato Element
  5. Impact 
  6. Shopee 
  7. Blue Host
  8. Dll

Buat masa ini saya mencadang 2 Syarikat Affiliate sebagai (Penerbit) sahaja yang relevan dan berpusat operasi di Malaysia.

1- Involve Asia & Accestrade

Bermula dengan Involve Asia & Accestrade program sebagai publisher, anda boleh daftarkan dan kongsikan di media sosial anda seperti facebook, Instagram, Twitter, YouTube tik tok, tidak ketinggalan tulis blog dan website anda. 

Jika kongsi di Blogger dan lebih baik jika anda mempunyai website sendiri. 

Selepas pendaftaran anda telah berjaya anda boleh menyertai program di bawah involve Asia & Accestrade seperti Lazada, Shoppe, airasia, dan banyak lagi syarikat-syarikat besar yang menyediakan program affiliate ini, ada yang menjana ratusan ribu hanya dengan berkongsi link affiliate mereka. Kerana ianya lebih dekat dengan pengguna atau pelanggan daripada mereka mengiklankan di Media arus perdana, kerana banyak orang lebih lihat phone dari TV atau Radio pada masa ini.

Maka ramai influencer telah menjadikan ianya sebagai kerjaya tetap ataupun di panggil pasif income pada abad ini. 

Sedikit tip yang boleh saya kongsikan ialah, sekurang-kurangnya anda perlu membuat sedikit CopyWriting ataupun story telling agar anda dapat menyebarkan pautan link dalam konten anda, seolah nampak realiti kerana anda memberikan manpaat kepada orang ramai, ini membuatkan pembaca akan lebih tertarik dengan manpaat yang anda kongsikan, dan kebiasaan nya jika perkongsian kita seperti dapat membantu menyelesaikan masalah mereka, mereka akan lebih dekat dengan kita dan akan menjadi followers dan Subscribe dengan Platform kita kerana pasti followers tidak mahu ketinggalan dengan sharing sharing kita. 

Ini kerana dalam dunia ini jika kita beri manfaat kepada orang, ramai juga yang ringan tangan membantu kita, dan pasti akan Support dengan apa yang kita promosikan . 

2- Tip yang kedua buat sales page bagi menggantikan seorang jurujual nyata tetapi dengan menggunakan penulisan, ataupun video, jika guna video jangan lupakan youtube ianya lebih berbaloi. 

3- Ingat Database is King dalam dunia online, seperti ATM mesin, apabila perlu wang kita kita boosting atau promo dalam database dengan cara email Marketing. 

Matematiknya jika ada 10000 database pelanggan jika kita jual RM 1, mungkin 1% akan membelinya pengiraan paling kecil dah pun dapat RM 1000. 

Dapatkan database sebanyak mungkin dengan cara email list.. 

Antara cara dapatkan database 

  – E-Book 

  – Video

  – Free Gift 

Dengan menukarkan sebagai email (pertukaran) pelanggan berikan email dan kita berikan antara di atas. 

E-mail Marketing antara tool paling lama di online, tetapi ianya amat relevan selama lamanya. 

Kerana dapat blast seberapa banyak email dalam satu masa.  Tak perlu bersusah payah call atau cetak leaflet atau edar surat,, hanya dengan gunakan newsletter email Marketing yang di simpan dalam email list. Betapa pentingnya email list builder seperti contoh sendinblue, get response dan mailchimp. 

 Lakukan ini terlebih dahulu selepas ini sy akan kongsikan lebih banyak konten akan disusuli. Sekian 

Iryzal Part 1 affilate marketer 27/9/2021

.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
简体中文EnglishBahasa Melayu

Hye Saya mempunyai kebolehan dan kefahaman dalam pelbagai bidang dalam talian seperti pemasaran digital, pereka laman web & pembangun fronted end, kebolehan untuk fokus membangunkan pelbagai jenis laman web menggunakan WordPress dan elementor pembina tema serta pengurusan media sosial dan reka bentuk grafik. . 

Get Free eBook From Us!
Wait !!
Download eBook From Us For Free

Wait a minute, Gifts for our visitors, Download with free knowledge of benefits