Adakah anda tahu bahawa Canva adalah alat reka bentuk yang terbaik untuk mereka yang tidak kemahiran sebagai pereka?

Canva Pro

You Read

Adakah anda yakin dapat mempromosikannya Canva pada golongan sasar? Atau adakah anda mempunyai peminat atau follower yang berminat dalam industri reka bentuk ini?

Table of Contents

Adakah anda yakin dapat mempromosikannya Canva pada golongan sasar? Atau adakah anda mempunyai peminat atau follower yang berminat dalam industri reka bentuk ini?

Sekiranya ya, maka buatlah sedikit  blog mengenai kehebatan alat reka bentuk ini dan beritahu mereka bagaimana mereka boleh menjana pendapatan besar dengan program gabungan Canva ini.-

Semasa Di dalam catatan blog, anda akan mendapat gambaran keseluruhan mengenai program rujukan Canva ini, bersama dengan kajian kes afiliasi yang berjaya. Pada akhir siaran ini, anda boleh mulakan menjana wang dengan mempromosikan langganan Canva Pro tanpa sebarang kerumitan.

Kami juga akan mendedahkan cara pintar untuk anda mempromosikan Canva serta dapat menjana sekurang-kurangnya $500 atau lebih setiap bulan.

Pasti ianya Kedengaran sangat menarik dan menjanjikan masa yang sama?

Jom kita mulakan sekarang.

Keyword Search : app ui,low fidelity wireframes,ui mockup,html designer,best home design apps,mobile app design,design app,make background transparent photoshop,affiliate marketing,affiliate marketing amazon, affiliate marketing on amazon, affiliate marketing programs, affiliate marketing, what is freelance,web designer freelance, website designer, web designer freelance, web designer freelancer, website designer freelancer.

Program Gabungan Canva: Pengenalan

Melanie Perkins mengasaskan Canva, salah satu alat reka bentuk yang cemerlang untuk mereka yang bukan seorang pereka grafik,  sejak pada tahun 2012. Sejak itu lagi, ianya telah mencapai tahap sangat popular yang besar dalam industri reka bentuk kerana ianya percuma. Kerana ini sebabnya ia mempunyai lebih daripada 18 juta pengguna yang menggunakannya di seluruh dunia.

Untitled design 1

Seperti yang anda lihat sekarang, ia sangat berpotensi besar untuk menjangkau lebih banyak orang menggunakannya. Canva mempunyai program gabungannya (Affiliate) untuk mencapai matlamat tersebut. Bagi Anda, sebagai salah seorang pemasar dalam talian, pastikan anda memberikan kesan di sini serta menikmati sebahagian kek ini.

Canva menggunakan teknologi aplikasi  Impact untuk menularkan program afiliasi kepada ahli gabungannya. Program ini akan memberikan anda komisen 80% pada dua(2) bulan pertama untuk Canva Pro dan 25% untuk yang melanggan secara tahunan. Itu terlalu  banyak. kan?

Canva menggunakan teknologi aplikasi  Impact untuk menularkan program afiliasi kepada ahli gabungannya. Program ini akan memberikan anda komisen 80% pada dua(2) bulan pertama untuk Canva Pro dan 25% untuk yang melanggan secara tahunan. Itu terlalu  banyak. kan?

Anda boleh berkongsi link program afiliasi anda ini ,jika anda adalah seorang blogger, melalui pemasaran e-mel, atau influencer media sosial. Anda juga mempunyai begitu banyak peluang untuk mempromosikan Canva kepada follower, rakan dan keluarga anda sehingga akhirnya anda tidak menjangkakan  akan mula menjanakan pendapatan. Kita akan membincangkan pelbagai pilihan lain seperti itu di bahagian berikut.

Antara Pendapatan Gabungan Canva (Afiliasi)

Ramai Ahli gabungan yang berbeza dari program rujukan Canva ini juga memperolehi sejumlah wang yang berbeza -beza mengikut kretiviti mereka.  Ada juga  yang menghasilkan beberapa dolar sahaja, dan ada yang menghasilkan ribuan dollar juga. Tapi Sebagai ahli gabungan (afiliasi), anda juga memperolehi sehingga $36 untuk setiap pendaftaran yang melanggan Canva Pro.

Untitled design 2

Berikut ini adalah pembentangan mengenai pendapatan gabungan (Afiliasi) Canva :

 • Antara Jenis Komisen Gabungan (Afiliasi): Bayaran tunggal (tidak berulang)
 • Tempoh Kuki: Selama 30 hari
 • Pilihan pembayaran akan di buat: Banyak pilihan yang ada, termasuk PayPal dan pemindahan antara bank
 • Kadar Komisen (Afiliasi) Canva Pro : 15% untuk Setiap langganan bulanan dan 80% bagi langganan tahunan.
 • Aplikasi Afiliasi : Impact

Inilah antara spoiler: kami mendapati ada yang telah  telah menghasilkan sekitar $ 106 dalam satu bulan dengan program gabungan (Afiliasi) Canva ini. Dijangka beliau akan meningkatkannya hingga $ 500 dengan menggunakan iklan berbayar. Saya akan menerangkannya di bahagian kajian kes dalam catatan blog ini. Buat masa ini, izinkan saya menyemak program ini untuk anda.

Tinjauan Program Gabungan (Afiliasi) Canva.

Program gabungan  (Afiliasi) Canva  ini adalah antara cara terbaik bagi pemasar online untuk menjanakan wang dengan mempromosikan pautan  Canva Pro. Ia menawarkan semua jenis bantuan maklumat dan alat untuk membantu anda berjaya sebagai ahli gabungan (Afiliasi). Program ini ada menyebutkan tempoh cookie, harga komisen, dan alamat e-mel.

Kadar komisen Program Canva amat baik serta tanpa keraguan, 15% untuk langganan bulanan dan 80% untuk langganan Tahunan. Anda juga dapat memanfaatkan pautan unik yang diberikan dalam pelbagai jenis ukuran banner iklan, serta kandungan promo-promo lain.

Canva Pro

Jom kita bercerita tentang  kelemahan program rujukan  (Afiliasi) Canva ini sekarang. Antaranya Tempoh kuki 30 hari program ini jauh lebih singkat daripada kebanyakan program di pasaran sekarang ini. Canva amat  tegas dalam menerima gabungan (Afiliasi) dengan hanya kadar menerima 43% sahaja. 

Tetapi secara keseluruhannya, program gabungan (Afiliasi) Canva ini adalah antara tawaran yang amat menarik untuk penanda aras digital, terutamanya yang terdapat dalam industri reka bentuk grafik. Kerana ianya mudah daripada aplikasi lain.

Bagaimana Memulakan Program  (Afiliasi) Canva Affiliate ini?

Untuk memulakan program rujukan (Afiliasi) Canva ini, anda perlulah mendaftar melalui  Impact.com, Dan Anda akan mula menjana wang hanya setelah pasukan Canva meniliti dan meluluskan permohonan anda.

Canva Pro 2

Kriteria untuk program ini sangat mudah:

 • Antaranya anda perlu mempunyai pengikut (follower) khalayak yang ramai (di media sosial atau platform pemasaran digital lain)
 • Dan anda perlulah bersedia mempromosikan aplikasi Canva di semua saluran pemasaran anda ada.
earn money with canva
 1. Hanya dengan Pergi ke laman utama gabungan (Afiliasi) Canva dan klik pada pautan ‘Join Now.’ Lalu anda akan dibawa ke halaman Impact untuk pendaftaran program ini. Atau anda boleh memilih Canva dari senarai jenama yang tertera jika anda sudah pun menjadi pengguna akaun di Impact.
 2. Seterusnya Masukkan semua maklumat yang diperlukan tentang diri anda dan platform khalayak anda. Ingat, pastikan anda Jujur dalam memberikan  seberapa banyak maklumat tentang anda yang diperlukan dan digalakkan di dalam permohonan ini.
 3. Seterusnya , Tunggu kelulusan. Dan Biarkan Canva semak dan mengetahui bagaimana anda mempromosikan langganan Pro untuk meningkatkan peluang penerimaan anda dalam program (Afiliasi) ini.
 4. Dapatkan e-mel dalam jangka masa 48-72 jam bagi mengesahkan sama ada anda layak sebagai ahli gabungan (Afiliasi)Canva dan lulus untuk menyertai Canva Pro ataupun tidak. Permohonan Aplikasi yang tidak berjaya akan  mempunyai alasan seperti ‘platform anda terlalu baru, terlalu kecil, ataupun tidak mempunyai kaitan dengan reka bentuk.’
 5. Anda Mulakan mempromosikan pautan afiliasi Canva jika permohonan anda telah disetujui untuk program  (Afiliasi) ini. Untuk itu, pergi ke pautan  ‘Jenama saya’ dan pilih Canva. Pilihlah dari kod HTML iFrame atau pautan penjejakan (tracking). Antara Kod-kod HTML yang ada merujuk kepada ‘Iklan / Sepanduk (banner) /Ukuran’ untuk Canva. Pilih sepanduk yang menarik atau mula menyalin dan tampal pautan penjejakan(tracking link) anda ke dalam kandungan-kandungan yang berkaitan dengan perkongsian anda.
Screenshot 2021 09 20 015735

Untuk membuatkan komisen gabungan (Afiliasi) yang lebih baik, saya mengesyorkan anda sendiri harus mempelajari ciri Canva Pro terlebih dahulu. Kerana mudah anda menerangkan pada audience/follower anda , bukan sekadar itu ianya sangat memberi manafaat buat kerja -kerja reka bentuk grafik online anda juga. Dan ia akan lebih membantu sekiranya anda juga menggunakan versi Pro. Selanjutnya, kami dan team canva ada menyediakan video tutorial mengenai bimbingan anda melalui  cara terbaik untuk mempromosikan langganan Canva Pro dengan lancar.

Tetapi, untuk yang  pertama, izinkan saya memberitahu anda bagaimana menjana wang dengan program rujukan (Afiliasi) Canva dalam kajian kes yang diberikan di bawah.

Kajian Kes Canva: Bagaimana ada yang menghasilkan $106 dalam satu bulan.

Dalam video ini, saya telah berkongsi kajian kes pemasaran gabungan berdasarkan Canva. Saya telah memilih sepanduk yang mengalihkan anak anjing untuk menarik mereka yang ingin membuang latar belakang gambar mereka.

Kemudian, saya telah menunjukkan sepanduk di website saya dan iryzal.com. Saya mendapat 53,000 tera dan 1100 klik dan beberapa pendaftaran untuk versi Pro dalam satu bulan. Dan saya telah memperoleh $ 106 untuk 10 pendaftaran sahaja. Itu hebat Canva Pro ini!.

Sekarang anda akan mungkin percaya bahawa dengan $106 adalah sejumlah wang yang kecil dengan sedikit trick. Dan anda mungkin melakukan dengan cara yang betul. Akan Tetapi, sejujurnya saya katakan, apabila anda telah mendapatkan $100, untuk  menjangkau $500 atau lebih bukan lagi satu masalah bagi anda, yang penting pastikan anda lakukan. 

7 Cara Mempromosikan Canva & Menjana wang $500 atau Lebih Sebulan.

Saya telah mula merancang untuk menjalankan beberapa iklan untuk mempromosikan Canva & menghasilkan wang $500 atau lebih setiap bulan. Tetapi ada juga banyak cara untuk mempromosikan Canva Pro ini. 

Mari jalankan sekarang.

Screenshot 2021 09 20 015520
 1. Antaranya Buat tutorial Canva di media sosial, termasuk YouTube, dan kongsikan pautan afiliasi anda pada deskripsi .
 2. Tuliskan beberapa catatan blog dan perkongsian yang boleh membantu pereka grafik  dan bukan pereka dan masukkan pautan promo dalam sebahagian blog anda.
 3. Masukkan sepanduk/banner di sebahagian sisi tajuk atau bar sisi anda (seperti yang dilakukan di atas)
 4. Kongsikan petua dan trik anda untuk menggunakan Canva dengan cekap dalam kumpulan Facebook & Insta Reels.
 5. Buat video bersaiz pendek di TikTok dan kongsi pautan rujukan (Afiliasi) Canva anda di dalamnya.
 6. Pautkan catatan blog yang mempromosikan Canva di Pinterest anda.
 7. Tawarkan nilai tambah kepada followers/audiences khalayak anda semasa menghantar emel kepada mereka.

Dan Juga, lihat pada panduan ini untuk membantu anda juga mendapatkan lalu lintas(traffic) dengan pantas. Mohon Izinkan saya menjawab beberapa soalan yang sering ditanyakan paling kerap mengenai program afiliasi oleh Canva sekarang ini.

Antara Soalan Lazim mengenai Program Afiliasi Canva?

Adakah Canva mempunyai program afiliasi? 

Ya, Canva mempunyai program afiliasi untuk versi Pro Sahaja. Dan Anda boleh mula menjana wang dengan program (Afiliasi) ini kerana setiap orang memerlukan kandungan visual pada masa kini. Dan Mulakan dengan program rujukan (Afiliasi) Canva dahulu, jika anda seorang pereka seni grafik, blogger, atau yang mempunyai follower, audiences khalayak yang ramai.

Bagaimana Menjadi Gabungan (Afiliasi) Canva?

Pergi ke canva.com/affiliates dan klik pautan ‘Join Now. Dan Anda akan diarahkan ke program (Afiliasi) Canva Pro di rangkaian Impact.com, Daftar dan mula Buat akaun Impact anda, masukkan maklumat anda, dan mulailah menjana wang dengan berkongsi pautan anda yang dapat di kongsikan dengan follower/audiences khalayak anda yang ramai itu. Pasti membuahkan hasil lumayan..

Screenshot 2021 09 20 015440

Bagaimana untuk mendapatkan pautan afiliasi Canva?

Setelah anda membuat akaun Impact dan menyertai program rujukan (Afiliasi) Canva Pro di sana, anda akan memerlukan pautan afiliasi. Untuk itu, pergi ke pautan  ‘jenama saya’ di dalam akaun Impact.com anda,Dan pilih ‘Canva’ serta pilihlah pautan penjejakan(Tracking) & Kod HTML yang ada. Anda juga boleh mendapatkan pautan rujukan Canva di sebelah kanan papan pemuka Canva anda juga.

Bolehkah saya menjana wang dari Canva?

Anda boleh mendapatkan wang dari Canva menggunakan beberapa cara, dari program afiliasi hingga merancang grafik untuk pelanggan anda. Dengan program gabungannya, anda boleh menjana sehingga $ 36 untuk setiap pendaftaran Pro. Dan anda mendapat komisen sekali untuk langganan Pro setiap tahun.

Bagaimana untuk mengetahui jenis pasangan yang boleh dipilih untuk Canva?

Canva juga ingin mengetahui kekuatan anda. Itulah sebabnya ia meminta anda jenis pasangan platform anda. Pilih jenis ‘Kandungan’ jika anda seorang blogger, ‘Media Sosial / Pengaruh’ jika anda mempunyai pengikut sosial yang besar, dan ‘Emel’ jika anda mempunyai senarai emel yang cukup besar. Dan Anda juga boleh memilih ‘ Penyedian Perkhidmatan / Alatan’ atau ‘Perisian / Teknologi Pengguna’ jika anda adalah perniagaan kecil atau sederhana.

Program Gabungan (Afiliasi) Canva

Affiliate Case Study

Program Canva Affiliate telah menyediakan dan mempunyai semua alatan yang anda perlukan untuk mempromosikan langganan Pro-nya. Apabila anda merujuk kepada  khalayak anda ke halaman anda, arahkan mereka menggunakan Canva Pro ini , pasti tidak membazir dan mengecewakan, anda akan menukarnya menjadi pelanggan Pro. Dan dengan itulah bagaimana anda dapat menjanakan wang daripadanya. Sekali lagi mohon Izinkan saya meringkaskan proses akhir untuk anda:

1. Pergi ke Canva Affiliates dan klik pautan ‘Join Now’

2. Buat pendaftaran akaun Impact anda

3. Masukkan maklumat anda dengan jujur

4. Promosikan pautan anda setelah Canva meluluskan permohonan anda

Ya, hanya itu sahaja.. semudah itu. Tetapi Canva hanya menerima sekitar 43% pemohon yang memohon untuk bergabung (Afiliasi) dengannya. Itulah sebabnya cadangan saya adalah untuk mula membina audiences & khalayak anda terlebih dahulu. Ini akan lebih memudahkan dan membantu jika anda mempunyai khalayak khusus reka bentuk grafik.

Bagaimanapun, saya berharap anda menyukai catatan saya ini di iryzal.com . Beritahu saya dalam komen di bawah jika anda teruja untuk menjadi ahli gabungan (Afiliasi) Canva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
简体中文EnglishBahasa Melayu

Hye Saya mempunyai kebolehan dan kefahaman dalam pelbagai bidang dalam talian seperti pemasaran digital, pereka laman web & pembangun fronted end, kebolehan untuk fokus membangunkan pelbagai jenis laman web menggunakan WordPress dan elementor pembina tema serta pengurusan media sosial dan reka bentuk grafik. . 

Get Free eBook From Us!
Wait !!
Download eBook From Us For Free

Wait a minute, Gifts for our visitors, Download with free knowledge of benefits