Apa Itu Novakid?

Apa itu Novakid

You Read

Novakid ada salah satu cara pembelajaran atas talian bahasa Inggeris untuk kanak kanak 4 hingga 12 tahun dengan menggunakan Video oleh guru yang berpengalaman. Novakid ada salah satu cara pembelajaran bertutur dalam bahasa Inggeris melalui pertuturan antara pelajar dan tenaga pengajar. 

Table of Contents

Novakid ada salah satu cara pembelajaran atas talian bahasa Inggeris untuk kanak kanak 4 hingga 12 tahun dengan menggunakan Video oleh guru yang berpengalaman. Novakid ada salah satu cara pembelajaran bertutur dalam bahasa Inggeris melalui pertuturan antara pelajar dan tenaga pengajar. 

Mengapa perlu Sekolah di Novakid?

Pelajaran 25 minit kami hanya merangkumi komunikasi langsung. Pendekatan ini melibatkan kanak-kanak dalam persekitaran bahasa untuk membantu mereka belajar bahasa Inggeris melalui emosi, ekspresi wajah, gerak tubuh dan bahasa badan!

  • Antaranya
    • Tiada latihan yang membosankan
    • Tiada tatabahasa
    • Tiada tanda
img

Apakah yang terkandung dalam proses pembelajaran ini?

Program ini dibahagikan kepada pelbagai peringkat mengikut umur dan tahap penguasaan bahasa Inggeris. Setiap peringkat mempunyai topik, tatabahasa dan pertuturan tersendiri yang difokuskan pada keperluan pelajar mengikut  pada peringkat usia.

Metodologi pengajaran kami adalah berdasarkan pada pengetahuan tentang ciri psikologi setiap kumpulan umur.

Semua Guru menilai kecekapan semasa pembelajaran percuma untuk menyesuaikan kursus Bahasa Inggeris mengikut kemampuan kanak-kanak tersebut .

Selepas setiap pembelajaran berjalan , ibu bapa akan menerima laporan yang merangkumi penerangan tentang pembelajaran, kemajuan anak mereka , kerja-kerja rumah dan cadangan pembelajaran.

Sertai Affiliate Marketing Di Sini

Siapakah  yang perlu belajar di sini?

Novakid adalah untuk kanak-kanak berumur 4 hingga 12 tahun– kanak-kanak prasekolah dan sekolah rendah. Anda boleh mula belajar pada sebarang usia dan dengan kemahiran berbahasa Inggeris. Oleh kerana kelas diberikan secara individu, setiap pelajar mempunyai kurikulumnya sendiri.

Tujuan mengajar bahasa Inggeris kepada kanak-kanak prasekolah adalah untuk memperkenalkan kepada mereka bahasa tersebut, membangkitkan minat dan membantu mereka mengambil langkah pertama dalam mempelajari bahasa tersebut. Selain itu, pelajaran ini menyumbang kepada perkembangan keseluruhan kanak-kanak melalui permainan dan membangunkan kemahiran fonetik melalui lagu-lagu berbahasa Inggeris.

Apabila mengajarkan bahasa Inggeris kepada pelajar sekolah, kami menunjukkan bahawa bahasa Inggeris adalah menyeronokkan dan menarik, membantu mereka menyukai bahasa ini dan menggalakkan mereka untuk mempelajarinya. Pelajar sekolah rendah mempelajari bahasa ini melalui aktiviti berasaskan permainan manakala Novakid membantu pelajar tahap 5 dan 6 memperdalam pengetahuan mereka dalam mata pelajaran sekolah yang lain.

Apakah kelebihan mempelajari bahasa Inggeris di Novakid?

Kelas berlangsung selama 25 minit – ini adalah masa pembelajaran yang aktif.

Pelajaran diberikan secara individu. Dengan itu, seorang guru dapat menyesuaikan program mengikut pelajar tertentu dan ibu bapa dapat memilih jadual yang sesuai.

Program ini mempunyai tahap yang berbeza-beza, masing-masing mempertimbangkan ciri-ciri usia dan psikologi kanak-kanak.

Mempelajari bahasa bukan daripada buku teks tetapi melalui komunikasi langsung dalam bahasa Inggeris berdasarkan persembahan interaktif.

Guru-guru di sekolah tidak bertutur dalam bahasa ibunda pelajar, jadi anak-anak dapat mendalami persekitaran bahasa dan belajar berkomunikasi hanya dalam bahasa Inggeris sahaja yang membantu para pelajar memahami pertuturan bahasa asing.

Dalam setiap pelajaran, pelajar boleh melihat pencapaian mereka dengan segera. Selain itu, ibu bapa juga menerima laporan terperinci yang memberi motivasi dan memaklumkan mereka.

img
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
简体中文EnglishBahasa Melayu

Hye Saya mempunyai kebolehan dan kefahaman dalam pelbagai bidang dalam talian seperti pemasaran digital, pereka laman web & pembangun fronted end, kebolehan untuk fokus membangunkan pelbagai jenis laman web menggunakan WordPress dan elementor pembina tema serta pengurusan media sosial dan reka bentuk grafik. . 

Get Free eBook From Us!
Wait !!
Download eBook From Us For Free

Wait a minute, Gifts for our visitors, Download with free knowledge of benefits