Cara Buat Duit Mudah Dengan Online 2022

cara buat duit mudah dengan online 2022

You Read

Tahukah anda cara buat duit mudah dengan online 2022, Di Sini, ada beberapa cara untuk buat duit mudah dengan online 2022

Table of Contents

Cara Buat Duit Mudah Dengan Online 2022

Tahukah anda cara buat duit mudah dengan online 2022,

Di Sini, ada beberapa cara untuk buat  duit mudah dengan online 2022. Saya menerangkan & Kongsikan antara  2 Platform Affiliate Program bagi cara buat duit mudah dengan online 2022.

 • Maksud:

  • Affiliate Program 

Affiliate Program adalah seumpama menjual produk atau perkhidmatan orang lain kemudian kita akan mendapat komisen darinya.

Ianya sangat mudah tanpa sebarang modal yang diperlukan hanya daftar saja melalui smartphone di tangan atau laptop/desktop.

 • Caranya :

Cara Buat Duit Mudah Dengan Online 2022 Melalui Affiliate Program

Pernahkah anda pernah dengar tentang affiliate program di mana kita boleh buat duit dengan hanya mempromosikan produk dan perkhidmatan melalui pautan (Links). Dengan ini kita tidak perlu keluarkan modal langsung, simpan stok yang banyak, atau buka kedai online.

Tapi cuma hanya dengan mempromosikan Pautan (Links) produk & perkhidmatan di media sosial, email, tulis blog atau website.

Terdapat banyak affiliate program di luar sana yang boleh anda sertai. Dan Ianya PERCUMA !!!

Ya PERCUMA.

Saya sendiri telah menyertainya dan berpengalaman telah berjaya buat sedikit duit darinya tapi masih baru lagi bermula, walaupun tak banyak tapi nampak hasilnya. .

Di antara salah satu affiliate program Malaysia yang bagus antaranya adalah:

 1. INVOLVE ASIA &
 2. ACCESSTRADE.

Jika anda hendak Join Klik link dan daftar.

Kedua-dua syarikat berkenaan terkenal di dalam nya ada lagi syarikat-syarikat besar yang anda boleh sertai affiliate program mereka, contoh seperti Shopee, Lazada, Youbeli, Air Asia, Ali Baba dan banyak lagi.

Daftar ( Sign Up)

 • Masukkan Maklumat Anda seperti :

  • Nama
  • Syarikat
  • No Account (bagi tujuan bayaran komisen)
  • Media Social ( Di Mana anda ingin promosikan )
  • Etc

Mudah saja, apabila sudah berdaftar dan di terima anda akan menerima email dari mereka lalu anda boleh terus dapatkan (Generate Link) bagi produk atau syarikat yang anda ingin promosikan pada keluarga dan rakan. Atau lebih tepat anda hanya perlu mempromosikan link affiliate di media sosial atau mana-mana platform. Anda akan mendapat komisen melalui setiap jualan yang terhasil dari link tersebut.

Setiap komisen anda boleh dapat tracking dalam report bagi account anda.

Promosi pelbagai produk & perkhidmatan Untuk dapatkan komisen yang banyak.

Kenapa saya mencadangkan INVOLVE  ASIA & ACCESSTRADE?

Ini kerana ia memiliki pelbagai produk dan perkhidmatan untuk anda mempromosikannya. Terlalu banyak syarikat dan e-commerce besar yang bekerjasama dengan INVOLVE  ASIA & ACCESSTRADE ini  antaranya seperti :

INVOLVE  ASIA & ACCESSTRADE menawarkan pelbagai niche produk seperti:

 1. Pakaian
 2. Pelancongan
 3. Membeli-belah
 4. Food & Beverages
 5. Produk penjagaan diri
 6. Gajet / elektronik
 7. Percutian

Cara promosikan link affiliate INVOLVE  ASIA & ACCESSTRADE.

INVOLVE  ASIA & ACCESSTRADE merupakan affiliate program yang paling sesuai bagi penulis blog dan social media influencer untuk jana pendapatan. Kenapa? Sebab anda boleh mempromosikan produk melalui link atau banner iklan yang mengandungi ID INVOLVE  ASIA & ACCESSTRADE bagi anda menjana komisen darinya.

Untuk mendapatkan lebih banyak duit lagi, anda wajib membuat blog atau copywriting tentang sesuatu produk atau perkhidmatan, adalah lebih baik jika anda pernah menggunakan produk berkenaan , ini menyebabkan viewer atau follower anda akan mengikuti rapat review anda tentang produk berkenaan  ianya kerana anda telah pun menggunakan produk itu dan ianya akan memudahkan lagi untuk bercerita tentang produk itu.

Pengikut anda pasti akan tertarik dengan produk tersebut, seterusnya mereka pasti akan membeli melalui pautan link yang anda sertakan dalam copywriting/ storytelling  anda kongsikan itu.

Jika mereka merasakan yang mereka mengalami masalah tersebut, Masalah yang diceritakan oleh anda telah dapat keyakinan bahawa mereka dapat mengatasi masalah mereka.

Ianya tidak mudah , tidak semudah 1 atau 2 hari penghasilan.. Ianya akan mengambil sedikit masa , yang penting anda konsisten dengan bercerita mengenai produk seolah-olah menjadi jurujual tetapi hanya di atas talian. Setelah beberapa lama nanti anda pasti akan buat duit walaupun anda sedang tidur.

Inilah kelebihan Affiliate Program, hanya perlu sedikit kerja kuat buat sedikit content bagi mendapatkan seo (search engine optimisation) yang ranking.

Contoh 1 (INVOLVE ASIA) : Promosi di media sosial

Saya pernah muat naik Post Facebook dan Tweet mengatakan tentang produk Jus Kesihatan (Minuman Botani SE7EN) ianya memang berkesan, dan saya sertakan link pembelian di Shopee.

1- Anda perlu mengambil link penuh dari produk asal (Produk yang ingin anda promosikan)

Tahukah anda cara buat duit mudah dengan online 2022,
Tahukah anda cara buat duit mudah dengan online 2022,

2. Kemudian paste Deeplink Generator (Involve Asia Untuk Generate Affiliate Link)

Tahukah anda cara buat duit mudah dengan online 2022, Di Sini, ada beberapa cara untuk buat duit mudah dengan online 2022. Saya menerangkan & Kongsikan antara 2 Platform Affiliate Program bagi cara buat duit mudah dengan online 2022.

3. Kemudian dengan klik  Aplikasi yang anda pilih untuk generate link anda bagi mempromosikan produk berkenaan .

Tahukah anda cara buat duit mudah dengan online 2022, Di Sini, ada beberapa cara untuk buat duit mudah dengan online 2022. Saya menerangkan & Kongsikan antara 2 Platform Affiliate Program bagi cara buat duit mudah dengan online 2022.
shopee4

4. Dan anda akan mendapatkan shortlink affiliate anda  apabila anda Klik generate Affiliate Link Seperti gambar di atas.

5. Dan setelah mendapat kan affiliate link dalam gambag No (5) anda boleh terus kongsikan ke seluruh platform yang anda punya (facebook, Twitter, Whatsapp Dan copy & paste  link di dalam Blog / Website anda).

Contoh 2: Sertakan link affiliate dalam artikel blog

Katakan anda menulis artikel produk review, dan selitkan link affiliate Lazada, Shopee, atau Watsons. Beritahu pembaca di mana mereka boleh beli produk tersebut dengan harga rendah.

Begitu juga kalau bercerita bab fesyen, anda boleh promosikan produk dari Zalora, Pomelo, dan Adidas

Contohnya saya terbitkan artikel Moisturizer Kulit Berjerawat, saya senaraikan moisturizer yang sesuai dan selitkan link pembelian di Shopee/Lazada.

Sebagai penulis blog, ini adalah salah satu cara buat duit dengan menulis blog/website adalah cara paling berkesan.

” Cara menjual produk affiliate akan lebih berkesan kalau anda pandai guna ayat menarik dan ‘convincing’.”

Komisen

Nilai komisen juga agak tinggi dan berbaloi.  Lagi banyak promosi, lagi banyak komisen.

” Ajak kawan, dapat

RM 2 & RM5″

Bukan sekadar komisen, anda juga bakal mendapat bayaran RM2 Untuk Involve Asia dan RM5 Accesstrade sekiranya rakan anda mendaftar INVOLVE  ASIA & ACCESSTRADE melalui link yang anda kongsi.

Buat Duit Dengan Affiliate Involve Asia

Langkah 1: Daftar akaun di sini –

Join Us at an Involve Asia 

Involve Asia
Involve Asia 2
involve 3
involve 4

Buat Duit Dengan Affiliate AccessTrade 

Langkah 1: Daftar akaun di sini – ACCESSTRADE 

Publisher Dashboard 

Layari link di atas dan ini butiran yang diminta. Sekiranya anda tidak memiliki blog/website, masukkan URL media sosial. ( Contoh: www.instagram.com/nama )

Untuk Melihat Website Kami : Klik Sini

Langkah 2: Isi maklumat penting.

Setelah mendaftar, masukkan maklumat seperti profile, site, dan akaun bank (penting untuk pembayaran kelak)

Langkah 3: Apply campaign

Pergi ke bahagian “Campaign” dan pilih brand yang ingin anda promosikan. Katakan anda pilih Shopee, tick “Shopee” dan tekan “Apply”.

accestrade2 1
accestrade3
ACC SHOPEE 1
Tahukah anda cara buat duit mudah dengan online 2022, Di Sini, ada beberapa cara untuk buat duit mudah dengan online 2022. Saya menerangkan & Kongsikan antara 2 Platform Affiliate Program bagi cara buat duit mudah dengan online 2022.

Langkah 4: Create affiliate link

Contohnya nak promote Minuman Kesihatan JUS SE7EN di Shopee. Anda perlu cari produk tersebut di laman Shopee dan copy URL.

Pilih “Shopee” dan tekan “Custom Creatives” dan paste URL tadi pada ruangan “Landing URL”. Masukkan ‘Creative Name’ sebagai note untuk diri sendiri. Supaya senang anda nak guna semula link tersebut kelak.

ACC SHOPEE 2 1
ACC SHOPEE 3 1

Tekan “Generate”. Link affiliate akan terpapar dan sedia untuk dipromosikan. Kalau rasa link tu panjang sangat sangat, anda boleh pendekkan dengan guna Bitly atau Cuttly.

ACC SHOPEE 4 1
cuttly

Bitly- FREE-SACHET-JUS-SE7EN-MINUMAN-BOTANI-PREMIUM-SET-(3-BOTOL) 

CUTTLY

https://cutt.ly/OUfnWBw

Siap!

Cubalah buat duit dengan affiliate INVOLVE ASIA & ACCESSTRADE. Jangan sia-siakan platform media sosial tu. Lebih-lebih lagi kalau anda ada ramai followers. Sebab bisnes affiliate ini memang menguntungkan. Daftar sini – ACCESSTRADE Affiliate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
简体中文EnglishBahasa Melayu

Hye Saya mempunyai kebolehan dan kefahaman dalam pelbagai bidang dalam talian seperti pemasaran digital, pereka laman web & pembangun fronted end, kebolehan untuk fokus membangunkan pelbagai jenis laman web menggunakan WordPress dan elementor pembina tema serta pengurusan media sosial dan reka bentuk grafik. . 

Get Free eBook From Us!
Wait !!
Download eBook From Us For Free

Wait a minute, Gifts for our visitors, Download with free knowledge of benefits