Mencari penawar untuk kurangkan kolesterol dengan mudah.

You Read

Table of Contents

Tahukah anda? Bahawa punca kematian no 1 di Malaysia adalah penyakit jantung menurut Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) .

Ramai yang mencari penawar untuk kurangkan kolesterol keran mereka yang telah menghidap kolesterol tinggi risau untuk mengambil ubat-ubatan dari doktor dan malas untuk ulang – alik ke klinik & hospital.

Salah satu punca penyakit jantung ialah bermula dari saluran darah ke jantung mula tersumbat akibat pembentukan pluge dalam salur darah, akibat pemakanan Rakyat Malaysia yang tinggi dengan kolesterol dan agak sukar untuk bersenam.

Tahukah anda bagaimana caranya untuk mengelakkan pengumpulan kolesterol dalam salur darah mula menutup saluran darah yang boleh mengakibatkan Jantung sukar mengepam akibat darah tidak masuk ke jantung .

Perkara ini sangat serius kerana Jantung adalah mesin utama untuk melancarkan perjalanan darah kesaluran dengan lancar.

artery pluge
Contoh Pluge dalam salur darah

Adakah anda sudah di sahkan menghidap Kolesterol Tinggi?

  1. Adakah anda sudah test darah anda untuk mengenal pasti bahawa anda ada darah tinggi atau tidak? Ini kerana biasanya tekanan darah tinggi dengan penyakit Jantung adalah sangat berkait dengan kolesterol tinggi.
  2. Adakah anda telah mengambil ubat dari hospital yang di keluarkan oleh nasihat doktor?
  3. Adakah doktor memesan agar anda sentiasa datang ke hospital setiap 6 bulan bagi membuat pemeriksaan darah?

Muktahir KINI….Terdapat Satu Penemuan Terbesar Dalam Abad Ke-21

Antara Hasil Kajian Bahan Semulajadi Botani/Organik yang dapat di kesan oleh universiti tempatan UPM…

Antaranya

Khasiat Halia

ginger

Halia telah digunakan sejak lebih daripada 500 tahun lalu sebagai perasa dalam masakan dan perubatan. kini halia digunakan untuk mengubati selesema, sakit kepala, radang dalam saluran darah, radang sendi, dan batuk. (Raghavendra et al., 2013)

Khasiat Bawang Putih

Ginger


Bawang putih membantu penjagaan kesihatan jantung dan meningkatkan daya ketahanan badan yang sudah lama diketahui. sebagai anti oksidan, bawang putih dapat memelihara kesihatan, melancarkan peredaran darah dan menguatkan imuniti badan. (Chia et al., 2012)

Khasiat Lemon

Lemon

Lemon sudah berkurun lamanya digunakan sebagai anti-bakteria, meningkatkan daya ketahanan badan, mengurangkan berat badan, melancarkan sistem penghadaman dan membaik pulih kesihatan hati. (Maruti et al., 2011)

Khasiat Pati Cuka Epal

Apple Cider


Pati cuka epal digunakan sebagai tonik untuk merawat penyakit seperti kencing manis, barah, penyakit jantung, kolesterol tinggi dan membantu mengurangkan berat badan. Pati cuka epal juga digunakan secara tradisional untuk mengurangkan demam dan melancarkan sistem penghadaman agar berfungsi dengan lebih lebih efisien. (Miler, 2014)

Khasiat Madu

Honey


Madu amat berkesan dalam membantu mengubati beberapa penyakit usus, organ penafasan, jantung dan saraf. Ia turut terbukti mujarab untuk beberapa penyakit lain. (Abdulwahid et al., 2012)

Fakta Madu Memang Banyak Khasiat dapatan

Setelah Kajian di lakukan sehingga prosesan Halal JAKIM pun telah di keluarkan maka dengan ini kami memperkenalkan

MINUMAN 5 DALAM 1 – MINUMAN BOTANI SE7EN

A Healthy Of Mix

Di atas adalah kandungan yang terdapat di dalam Jus Se7en Premium

Anda tidak perlu lagi membuat sendiri ramuan di atas kerana jus SE7EN telah menyediakannya dan anda boleh terus minum.

Se7en ialah minuman kesihatan gabungan lima bahan makanan 100% semula jadi iaitu: bawang putih, halia, limau, cuka pati epal dan madu.

Sukacita Kami Memperkenalkan Minuman Botani Se7en… 
Minuman botani SE7EN ialah minuman asli dan tradisonal hasil perahan halia, bawang putih, lemon dan diadunkan dengan cuka epal dan madu.
Minuman Se7en berupaya membantu mencegah dan merawati serta menurunkan kolesterol tinggi, penyakit jantung, saluran darah tersumbat, dan meningkatkan sistem kekebalan badan (immunisasi badan)

CARA MINUM JUS SE7EN

– Minum satu camca atau bersamaan satu kap sehari
– Se7en diminum sebelum sarapan pagi (lepas solat Subuh pun OK)
– Setiap kotak ada tiga botol jus Se7en.
– Jus tiga botol ini diminum untuk satu bulan
– Simpan Se7en dalam peti sejuk
– Goncang botol sebelum minum

Ryzal mata atan 1

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
简体中文EnglishBahasa Melayu

Hye Saya mempunyai kebolehan dan kefahaman dalam pelbagai bidang dalam talian seperti pemasaran digital, pereka laman web & pembangun fronted end, kebolehan untuk fokus membangunkan pelbagai jenis laman web menggunakan WordPress dan elementor pembina tema serta pengurusan media sosial dan reka bentuk grafik. . 

Get Free eBook From Us!
Wait !!
Download eBook From Us For Free

Wait a minute, Gifts for our visitors, Download with free knowledge of benefits