Pengasas Giorgio Armani

You Read

Biasanya dikenali sebagai Armani, adalah kemewahan orang Itali, rumah fesyen diasaskan oleh Giorgio Armani yang merancang, mengeluarkan, mengedar dan menjual semula haute couture, sedia untuk dipakai, kulit barang, kasut, jam tangan, barang kemas, aksesori, cermin mata, kosmetik dan dalaman rumah. Jenama memasarkan produk ini dengan beberapa label antaranya Giorgio Armani , Giorgio Armani, Armani Collezioni, Emporio Armani (termasuk EA7), Seluar jeans Armani, Armani Junior, dan  Armani Exchange. Jenama menggunakan perkaitan nama Armani dengan fesyen tinggi, memanfaatkan prestasinya dalam industri fesyen. Pada tahun 2016, anggaran penjualan syarikat adalah sekitar $ 2.65 bilion.Pada tahun 2017, Giorgio Armani mengumumkan bahawa syarikatnya akan menutup dua label fesyennya, Armani Collezioni dan Armani Jeans, sebagai sebahagian daripada proses penyusunan semula syarikatnya. Sementara Armani Collezioni akan bergabung kembali ke barisan "Giorgio Armani", Armani Jeans akan dicampur dengan garis Emporio Armani kerana kesamaan gaya dan penggunaan logo jenama yang sama.

Table of Contents

Giorgio Armani

Biasanya dikenali sebagai Armani, adalah kemewahan orang Itali, rumah fesyen diasaskan oleh Giorgio Armani yang merancang, mengeluarkan, mengedar dan menjual semula haute couture, sedia untuk dipakai, kulit barang, kasut, jam tangan, barang kemas, aksesori, cermin mata, kosmetik dan dalaman rumah. Jenama memasarkan produk ini dengan beberapa label antaranya Giorgio Armani , Giorgio Armani, Armani Collezioni, Emporio Armani (termasuk EA7), Seluar jeans Armani, Armani Junior, dan  Armani Exchange. Jenama menggunakan perkaitan nama Armani dengan fesyen tinggi, memanfaatkan prestasinya dalam industri fesyen. Pada tahun 2016, anggaran penjualan syarikat adalah sekitar $ 2.65 bilion.Pada tahun 2017, Giorgio Armani mengumumkan bahawa syarikatnya akan menutup dua label fesyennya, Armani Collezioni dan Armani Jeans, sebagai sebahagian daripada proses penyusunan semula syarikatnya. Sementara Armani Collezioni akan bergabung kembali ke barisan “Giorgio Armani”, Armani Jeans akan dicampur dengan garis Emporio Armani kerana kesamaan gaya dan penggunaan logo jenama yang sama.

Giorgio Armani sedang bekerjasama dengan Hartanah Emaar, rangkaian hotel dan resort mewah di beberapa bandar besar termasuk Milan, Paris, New York, London, Hong Kong, Los Angeles, Tokyo, Shanghai, Seoul, dan Dubai.Syarikat ini sudah mengendalikan pelbagai kafe di seluruh dunia, selain bar dan kelab malam.

400px GiorgioArmani 2
Pengasas Giorgio Armani

Bojan Gavric, Moskau, Kaufhaus GUM, Red Night Party

640px Giorgio Armani Vogue Fashions Night Out Sept.10 2009 MILANO

Pengasas Giorgio Armani

Vogue Fashion’s Night Out Sept.10 2009 MILANO

Mengkhususkan diri dalam pakaian lelaki, wanita, aksesori, cermin mata, kosmetik, dan minyak wangi. Ia hanya terdapat di butik Giorgio Armani, jubah khas dan kedai serbaneka terpilih. Logo adalah “G” melengkung melengkapkan “A” melengkung, membentuk bulatan.

Mengkhususkan diri dalam pakaian lelaki, wanita, aksesori, cermin mata, kosmetik, dan minyak wangi. Ia hanya terdapat di butik Giorgio Armani, jubah khas dan kedai serbaneka terpilih. Logo adalah “G” melengkung melengkapkan “A” melengkung, membentuk bulatan.

aemani front

Pada tahun 2016, rumah fesyen itu berhenti menggunakan bulu binatang di semua koleksinya, dengan menyebut adanya “alternatif yang sah yang dapat dilakukan oleh kami yang menjadikan penggunaan amalan kejam tidak perlu bagi haiwan.

Menurut Jurnal Wall Street dan sumber lain yang berpengaruh, selain garis couture Armani Privé, Giorgio Armani dan Emporio Armani adalah garis siap pakai syarikat yang dipamerkan pada minggu fesyen Milan. Selain itu, menjual dengan harga yang lebih rendah adalah Armani Collezioni, Armani Exchange dan Armani Jeans.

Emporio Armani

Emporio Armani di Yerevan’s Avenue Utara

Emporio Armani adalah jenama kedua keluarga Armani, mempunyai koleksi siap pakai dan landasan pacu. Emporio Armani memberi tumpuan kepada trend dan ciri moden. Juga, Emporio Armani bersama dengan Giorgio Armani adalah satu-satunya dua jenama siap pakai yang kebanyakannya dirancang oleh Giorgio Armani sendiri, dan mempunyai tumpuan di Minggu Fesyen Milan setiap tahun sementara Armani Collezioni, Armani Jeans, dan Armani Exchange tidak. Emporio Armani biasanya hanya dijual di butik Emporio Armani yang berdiri sendiri dan laman web rasminya.

David Beckham membintangi empat kempen pakaian dalam Emporio Armani dari musim bunga / musim panas 2008 hingga musim gugur / musim sejuk 2009-2010. David Beckham muncul bersama isterinya, bekas Spices Girls Victoria, dalam kempen dua kali pada tahun 2009. Semua kempen difoto oleh Mert Alas dan Marcus Piggott.

Pada Januari 2010, bintang bola sepak Cristiano Ronaldo dan bintang filem Hollywood Megan Fox menjadi wajah dan badan lelaki dan wanita Emporio Armani. Pada tahun 2011, Megan Fox digantikan dengan Rihanna dan Ronaldo digantikan oleh atlet tenis Rafael Nadal. Emporio Armani telah bekerjasama Reebok untuk membuat kasut fesyen di bawah label EA7. Pada tahun 2019, Emporio Armani melancarkan siri baru yang berpusat di sekitar penyanyi, Shawn Mendes. Iklan hitam putih itu menampilkan versi lagunya, “Dalam Darah Saya”.

Emporio Armani mempunyai butik di Toronto, Oslo, Frankfurt, Amman, Bahrain, Jeddah, Bogotá, Miami, Tokyo, Amsterdam, Madrid, Chicago, Paris, London, Glasgow, Los Angeles, Houston, Bandar Mexico, Jakarta, Kuala Lumpur, Milan, Barcelona, Buenos Aires, Istanbul, Tel Aviv, Sydney, Dubai, Dhaka, Lima, Seoul, Singapura, Bangkok, New York, Sao Paulo, Vienna, New Delhi, dan banyak bandar lain di seluruh dunia.

Apa itu Emporio Armani?

Emporio Armani adalah salah satu garis pakaian lain yang disebutkan di atas, yang berada di bawah label fesyen Armani.

Emporio Armani juga merupakan koleksi yang terdiri daripada pakaian siap pakai dan produk lain untuk lelaki dan wanita.

Garis pakaian ini lebih menumpukan pada trend dan elemen moden. Koleksi bergaya ini ditujukan untuk golongan muda, iaitu dewasa muda atau dewasa yang kuliah. Kumpulan sasaran Emporio Armani adalah pelanggan muda, berumur antara 20 hingga 30 tahun.

Jika dibandingkan dengan Giorgio Armani, Emporio Armani menggunakan bahan berkualiti rendah dalam penghasilan produknya.

Garis pakaian ini juga merupakan salah satu barisan pakaian paling murah di bawah Armani, mengingat hakikat bahawa koleksi ini ditujukan untuk orang dewasa muda, sehingga menjadikannya dapat dibeli oleh mereka.

Namun, koleksi bergaya ini juga hanya terdapat di kedai Emporio Armani dan butik lain yang menjual produk Giorgio Armani. Artinya, orang mempunyai lokasi terhad untuk mengakses rangkaian pakaian ini.

Emporio Armani juga menjadi tuan rumah sub-jenama bernama EA7, yang merupakan koleksi kasut, dengan kerjasama Reebok.

Apa itu Giorgio Armani?

Giorgio Armani adalah pereka fesyen Itali yang terkenal dan berjaya. Dia menubuhkan syarikat itu, kadang-kadang disebut “Armani” atau “Giorgio Armani”, pada tahun 1975.

Armani adalah label fesyen yang merancang dan menghasilkan karya dan produk mereka dengan kesempurnaan dan anugerah yang luar biasa.

Mereka telah membuktikan keunggulan mereka dalam pelbagai bidang seperti pakaian, wangian, jam tangan, cermin mata hitam, kasut, barang kemas dll.

Mereka kini merupakan salah satu rumah fesyen yang paling terkenal dan dicari di industri ini.

Bersama dengan pelbagai jenis produk, mereka juga mempunyai koleksi atau barisan pakaian yang berbeza, masing-masing unik dengan gaya tersendiri, seperti Armani Exchange, Armani Junior, Armani / Casa, Armani / Dolci, Emporio Armani, Giorgio Armani, dll. .

Giorgio Armani bukan hanya nama pengasas dan nama alternatif syarikat; itu juga nama barisan pakaian yang dimulakan oleh label.

Garis pakaian Giorgio Armani adalah koleksi siap pakai untuk lelaki dan wanita. Ia merangkumi pakaian, aksesori, wangian dan banyak lagi.

Giorgio Armani adalah barisan pakaian mewah yang dimaksudkan untuk penonton kelas atas. Artinya, ini adalah koleksi yang ditujukan untuk sekumpulan orang kaya, mulai dari 35 tahun hingga 50 tahun. Kumpulan sasaran kumpulan ini kaya dan sangat canggih.

Koleksi ini hanya menggunakan bahan berkualiti tinggi untuk pengeluarannya, baik itu pakaian atau minyak wangi atau aksesori lain.

Garis pakaian ini juga sangat mahal, mengingat kumpulan sasaran yang ditawarkannya dan kualiti bahan yang digunakan dalam pembuatan produknya.

Produk Giorgio Armani biasanya hanya terdapat di kedai pereka khusus atau butik Giorgio Armani yang lain. Artinya, orang boleh membeli dari barisan pakaian ini hanya dari lokasi dan kedai khas tertentu.

Antara Perbandingan Antara Giorgio Armani dan Emporio Armani

Parameter PerbandinganGiorgio ArmaniEmporio Armani
Makna perkataanGiorgio Armani adalah nama pereka terkenal dan pengasas label fesyennya “Armani”.Emporio Armani adalah nama barisan pakaian yang terdapat dalam label fesyen ini “Armani”.
Makna lainGiorgio Armani juga merupakan nama barisan pakaian yang juga terdapat di bawah syarikat ini.Emporio Armani adalah antara barisan pakaian lain yang dimulakan oleh syarikat ini, masing-masing berbeza dari yang lain dalam pelbagai kategori.
Sasaran khalayak / kumpulanGaris pakaian Giorgio Armani disasarkan kepada khalayak kelas atas, iaitu usahawan kaya.Garis pakaian Emporio Armani disasarkan kepada orang dewasa muda.
Kesanggupan       Garis pakaian Giorgio Armani dan keseluruhan rumah fesyen sama sekali dianggap cukup mahal.Emporio Armani dianggap sebagai pakaian yang lebih murah, yang berpatutan untuk orang dewasa muda.
Bahan yang digunakanGiorgio Armani adalah label mewah dan mewah yang menggunakan bahan berkualiti paling tinggi dalam produk mereka.Emporio Armani adalah label paling murah, yang menyasarkan pelanggan muda, yang menggunakan bahan berkualiti rendah dalam produk mereka.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
简体中文EnglishBahasa Melayu

Hye Saya mempunyai kebolehan dan kefahaman dalam pelbagai bidang dalam talian seperti pemasaran digital, pereka laman web & pembangun fronted end, kebolehan untuk fokus membangunkan pelbagai jenis laman web menggunakan WordPress dan elementor pembina tema serta pengurusan media sosial dan reka bentuk grafik. . 

Get Free eBook From Us!
Wait !!
Download eBook From Us For Free

Wait a minute, Gifts for our visitors, Download with free knowledge of benefits