PERBEZAAN ANTARA BUNDLE & PRELOVED…?

Shopee RS Niaga MY

You Read

Di antara perbezaan bundle & Preloved, di bawah ini ada penerangannya.  Pakaian BUNDLE adalah antara sebenarnya pakaian yang terpakai atau yang telah digunakan yang diimport dari luar negara seperti US, jepun, UK, korea dan negara-negara eropah lain.

Table of Contents

Apakah Perbezaan Antara Bundle & Preloved..?

Di antara perbezaan bundle & Preloved, di bawah ini ada penerangannya. 

Pakaian BUNDLE adalah antara sebenarnya pakaian yang terpakai atau yang telah digunakan yang diimport dari luar negara seperti US, jepun, UK, korea dan negara-negara eropah lain.

Baca Artikel Tentang Giorgio Armani

Pakaian-pakaian dari serata dunia ini akan dikumpulkan dan dibungkus di dalam guni bulk untuk di eksport keluar dari negara tersebut . Inilah adalah yang di namakan BUNDLE.

Guni-guni bundle yang telah dikumpulkan ini kemudiannya akan dijual kepada pembekal negara ketiga secara pukal. selain daripada pakaian yang terpakai, terdapat juga antaranya pakaian-pakaian yang baru.

Kadang – kadang kita boleh ketemui pakaian itu siap dengan taggingnya lagu.

Ada kemungkinan besar pakaian-pakaian ini dibeli dan tidak dipakai langsung atau boleh dikatakan pakaian ini adalah pakaian yang telah reject ataupun stok lama dari kedai mahupun kilang .

.Adanya maksud PRELOVED itu kalau direct translation maksudnya “pernah disayangi”…kalau Pre Loved Item tu maksudnya “barang yang pernah disayangi”.

Kadang- kadang ada barangan yang masih pemiliknya sayang dan berkeadaan elok tetapi pemilik itu sudah tidak mahu nak gunakan atau pakai. Maka mengambil keputusan untuk jualkan barang – barang tersebut sekurang kurangnya pemilik dapat menambah wang untuk mendapatkan barangan yang baru (yang di idamkan), Jadi apa kita nak buat untuk simpan, makin lama mungkin jadi reput dan menyempit keadaan dalam rumah?

Maka kita boleh jual barang-barang tersebut pada orang lain yang mengidamkan barangan tersebut . Kebanyakan barangan preloved ini pada asalnya mahal untuk dibeli maka apabila menjual dengan harga preloved, maka ramai yang menginginkannya.

Dapatkan Pakaian Preloved Berjenama  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
简体中文EnglishBahasa Melayu

Hye Saya mempunyai kebolehan dan kefahaman dalam pelbagai bidang dalam talian seperti pemasaran digital, pereka laman web & pembangun fronted end, kebolehan untuk fokus membangunkan pelbagai jenis laman web menggunakan WordPress dan elementor pembina tema serta pengurusan media sosial dan reka bentuk grafik. . 

Get Free eBook From Us!
Wait !!
Download eBook From Us For Free

Wait a minute, Gifts for our visitors, Download with free knowledge of benefits