PERLUKAH ADA PKP 3.0 TOTAL LOCK DOWN

You Read

Table of Contents

Bagaimana Pandangan Rakyat Malaysia Tentang PKP 3.0 ni?

Apakah nasib semenjak Februari 2020 hingga ke hari ini, dari PKP, PKPB, PKPD dan sehingga darurat ditambah lagi PKP 2.0.. .

Berita Dapatan KKM Mengenai PKP3.0 Total Lock Down.

Adakah kerajaan ingin beri bantuan lagi.. Jika tidak, apa nak jadi pada kami yang hampir setahun tidak bekerja!!!

Bak kata pepatah

Kais pagi makan petang..

Jika benar kerajaan ingin buat PKP 3.0 Total Lock Down, adakah ianya tuntas (Akhir Sudah PKP3.0 Total Lock Down ini di jamin tidak akan berlaku lagi selepas ini? Adakah ini yang terakhir?? Ini persoalan yang perlu di perjelaskan dan di pertanggungjawabkan oleh kerajaan secara tuntas.

Kerana dari dapatan kami, ianya tidak akan berhenti di sini sahaja. Kerana tarikh berakhir darurat pun di katakan pada 1 Ogos 2021 ini, dan ada desas desus bahawa ianya akan bersambung lagi, berapa lama? 2 minggu lagi, 2 bulan ataupun 2 tahun lagi.. Tiada kepastianya. Hari ni tanggal 20 Mei 2021.

Kes hari ini semakin meningkat mendadak, hampir mencecah 7k pesakit yang dijangkiti Covid 19 ini & KKM menjangkakan kes akan menjadi lebih dari 8-10k menjelang Jun 2021 ini. Sekali lagi pertanyaan kami, adakah Jika PKP3.0 Total Lock Down di lakukan ianya akan tamat sebelum 1 Ogos 2021 ini?

Di harap kerajaan dapat memberikan maklumat dan jawapan yang tepat.

Pertanyaan rakyat marhaein.

Beringatlah wahai pemimpin di atas, jangan sampai mula rakyat lapar dan benar – benar hilang pekerjaan sehinggakan hilang pertimbangan dan pedoman.

 

Adakah kerajaan masih lagi mempunyai wang untuk memberi bantuan kepada rakyat bawahan ketika mengambil keputusan membuat langkah PKP3.0 Total Lock Down ini.

Jangan Rakyat beranggapan #PNGagal

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
简体中文EnglishBahasa Melayu

Hye Saya mempunyai kebolehan dan kefahaman dalam pelbagai bidang dalam talian seperti pemasaran digital, pereka laman web & pembangun fronted end, kebolehan untuk fokus membangunkan pelbagai jenis laman web menggunakan WordPress dan elementor pembina tema serta pengurusan media sosial dan reka bentuk grafik. . 

Get Free eBook From Us!
Wait !!
Download eBook From Us For Free

Wait a minute, Gifts for our visitors, Download with free knowledge of benefits