PKP Total Lock Down 3.0+

Total lockdowm Duduk Rumah

You Read

Kerajaan telah memutuskan untuk melaksanakan semula penutupan penuh sektor sosial dan ekonomi ataupun lebih dikenali ‘total lock down 3.0+’ Fasa Pertama di seluruh negara bagi tempoh 14 hari bermula 1 hingga 14 Jun 2021 selepas PKP3.0 (ketat longgar) gagal. Perdana Menteri (PN) , Tan Sri Muhyiddin Yassin, dalam satu kenyataannya malam ini, menegaskan bahawa sepanjang tempoh ini pasti semua sektor tidak dibenarkan untuk beroperasi kecuali sektor ekonomi dan perkhidmatan perlu (essential economic and service sector) jika perlu akan disenaraikan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) secara tergesa-gesa, ini disebabkan peningkatan mendadak covid 19 buat masa ini.

Table of Contents

PKP Total Lock Down 3.0+

28 Mei 2021 | KUALA LUMPUR :

Kerajaan telah memutuskan untuk melaksanakan semula penutupan penuh sektor sosial dan ekonomi ataupun lebih dikenali ‘total lock down 3.0+’ Fasa Pertama di seluruh negara bagi tempoh 14 hari bermula 1 hingga 14 Jun 2021 selepas PKP3.0 (ketat longgar) gagal.

Perdana Menteri (PN) , Tan Sri Muhyiddin Yassin, dalam satu kenyataannya malam ini, menegaskan bahawa sepanjang tempoh ini pasti semua sektor tidak dibenarkan untuk beroperasi kecuali sektor ekonomi dan perkhidmatan perlu (essential economic and service sector) jika perlu akan disenaraikan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) secara tergesa-gesa, ini disebabkan peningkatan mendadak covid 19 buat masa ini. .

  • PKP Total Lock Down 3.0+
    PKP Total Lock Down 3.0+

‘Total lockdown’ seluruh negara bermula 1 Jun – Perdana Menteri

Apakah nasib negara semenjak Februari 2020 hingga ke hari ini, dari PKP, PKPB, PKPD dan sehingga darurat ditambah lagi PKP 2.0 & 3.0 di tambah 3.0+ ini lagi.

Berita Dapatan KKM Mengenai PKP 3.0 Total Lock Down.

PKP3.0 Total Lock Down(ketat longgar) tidak menjadi, maka di tetapkan pula PKP 3.0+ (diperketatkan)

Adakah kerajaan ingin beri bantuan lagi.. Itu pun Jika tidak, apa nak jadi pada kami yang hampir setahun tidak bekerja!!!

Bak kata pepatah

Ada yang kata “Lauk Daun” (Total Lock Down) 

Kais pagi makan petang..

Jika benar kerajaan ingin buat PKP 3.0 Total Lock Down, adakah ianya tuntas (Akhir Sudah PKP3.0 Total Lockdown ini dijamin tidak akan berlaku lagi selepas ini? Adakah ini yang terakhir?? Ini persoalan yang perlu diperjelaskan dan dipertanggungjawabkan oleh kerajaan secara tuntas.

Kerana dari dapatan kami, ianya tidak akan berhenti di sini sahaja. Kerana tarikh berakhir darurat pun dilakukan pada 1 Ogos 2021 ini, dan ada desas desus bahawa ianya akan bersambung lagi, berapa lama? 2 minggu lagi, 2 bulan ataupun 2 tahun lagi.. Tiada kepastiannya. Hari ini tanggal 20 Mei 2021.

Kes hari ini semakin meningkat mendadak, hampir mencecah 7k pesakit yang dijangkiti Covid 19 ini & KKM menjangkakan kes akan menjadi lebih dari 8-10k menjelang Jun 2021 ini. Sekali lagi pertanyaan kami, adakah Jika PKP 3.0 Total Lockdown di lakukan ianya akan tamat sebelum 1 Ogos 2021 ini?

Di harap kerajaan dapat memberikan maklumat dan jawapan yang tepat.

Pertanyaan rakyat marhaein.

Beringatlah wahai pemimpin di atas, jangan sampai mula rakyat lapar dan benar – benar hilang pekerjaan sehinggakan hilang pertimbangan dan pedoman.

  • Gagal Terus
    Adakah Kerajaan Gagal Menangani Virus Covid-19

Adakah kerajaan masih lagi mempunyai wang untuk memberi bantuan kepada rakyat bawahan ketika mengambil keputusan membuat langkah PKP3.0 Total Lock Down ini.

Jangan Rakyat beranggapan #PNGagal

#stayhome #dudukrumah #jangankesanakesini

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
简体中文EnglishBahasa Melayu

Hye Saya mempunyai kebolehan dan kefahaman dalam pelbagai bidang dalam talian seperti pemasaran digital, pereka laman web & pembangun fronted end, kebolehan untuk fokus membangunkan pelbagai jenis laman web menggunakan WordPress dan elementor pembina tema serta pengurusan media sosial dan reka bentuk grafik. . 

Get Free eBook From Us!
Wait !!
Download eBook From Us For Free

Wait a minute, Gifts for our visitors, Download with free knowledge of benefits