Tahniah Buat Ismail Sabri Sebagai Perdana Menteri Ke 9

You Read

Table of Contents

20Hb Ogos 2021

Tahniah  buat perdana menteri Malaysia ke-9 Datuk Seri Ismail Sabri di atas pemilihan semalam.
Semenjak PRU 14 2018, adalah menjadi rekod buat Malaysia, di mana semenjak PRu 14 hampir 3 Perdana menteri bertukar dalam satu penggal.
Ianya menjadi rekod dunia di mana ketika pendamik Covid-19 datang tiba – tiba pemimpin politik mengambil tempat mengejar impian untuk menjadi menteri mengejar kedudukan ketika rakyat Malaysia bergelut dengan krisis kesihatan dan ekonomi.

Ismail Sabri
Gambar Sumber HarakahDaily

Baca lagi : Ismail Sabri Di Lantik Perdana Menteri Ke 9

Ini semua gara gara ketika UMNO tumbang di PRU14 selepas hampir 60 tahun memerintah negara ini. Ketika ini parti minoriti menjadi pemerintah mengatasi majoriti. Ianya dianggap menggegarkan dunia yang memandang pada Malaysia.Antara fakta yang menarik berlaku adalah:-

1- Kerajaan minoriti terbentuk melalui kerajaan yang mengamalkan sistem demokrasi berperlembagaan.

2- Datuk Seri Anwar Ibrahim sentiasa di labelkan berada menjadi Perdana menteri (PM Tepi) oleh lawannya, apabila Tun M telah mengkhianati perjanjian ingin melantik beliau setelah di bebaskan dari penjara, selepas mendapat pengampunan dari YDPA setelah Pakatan Harapan menang dan menjadi kerajaan beberapa hari selesai PRU14, apabila menang besar ketika itu.

Begitulah kemelut yang berlaku di Malaysia ketika ini. Ketidakstabilan berlaku sepanjang masa.

Selepas Tun M meletakkan jawatan sebagai perdana menteri ke 7, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah diangkat sebagai Perdana menteri Malaysia ke 8, ketika ini dikatakan Tan Sri Muhyiddin Yassin mengambil alih kerajaan melalui pintu belakang.  Ketika ini berlakulah  (Perintah Kawalan Pergerakan Malaysia 2020-21) yang di panggil PKP angkara datang pendamik Covid-19 . Ketika ini mulalah rakyat Malaysia di kawal oleh kerajaan hingga hilang kebebasan keluar dari rumah #dudukrumah.

5618 11766375618

Masa inilah kali pertama dalam sejarah Malaysia di lock down.
Ini juga menjadikan sejarah Tan Sri Muhyiddin Yassin tergugat menjadi perdana menteri bila kerajaan dipanggil kerajaan gagal kerana tidak berjaya mengawal krisis Covid-19.

Join Affiliate Dengan kami Klik Di Sini

7275 12404217275
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
简体中文EnglishBahasa Melayu

Hye Saya mempunyai kebolehan dan kefahaman dalam pelbagai bidang dalam talian seperti pemasaran digital, pereka laman web & pembangun fronted end, kebolehan untuk fokus membangunkan pelbagai jenis laman web menggunakan WordPress dan elementor pembina tema serta pengurusan media sosial dan reka bentuk grafik. . 

Get Free eBook From Us!
Wait !!
Download eBook From Us For Free

Wait a minute, Gifts for our visitors, Download with free knowledge of benefits